Mărturii: Anne Rice

31 martie 2010 |

Cine este Anne Rice?
Iată ce spune Wikipedia:
"Anne Rice (n. 4 octombrie 1941, New Orleans ca Howard Allen O'Brien), este o scriitoare americană de romane şi nuvele gotice şi mai târziu religioase. Este cunoscută în principal pentru seria Cronicile vampirilor, care are ca teme dragostea, moartea, nemurirea, existenţialismul şi condiţia umană. A fost căsătorită cu poetul Stan Rice până la moartea acestuia în 2002. Cărţile sale s-au vândut în aproape 100 de milioane de copii, făcând-o una dintre cele mai citite autoare din istorie."

Iată ce zice Anne Rice despre romanul său Interviu cu un vampir, apărut în anul 1976, probabil cel mai celebru roman al său de dinainte de convertire:
"Consider că Interviu cu un vampir este o carte despre viaţă. Despre necunoscutul din noi. Despre monstrul ascuns în fiecare dintre noi, despre cruzimea şi singurătatea din noi. Despre ce am fi în stare să facem ca să obţinem ceea ce vrem. Acelaşi lucru se poate spune şi despre mine ca scriitoare. Chiar şi acum, când scriu despre Lestat, tot despre asta scriu: ce-aş fi în stare să fac pentru a obţine ceea ce consider că trebuie să am. Şi îmi vin în minte mereu aceleaşi întrebări: «Cât de departe aş merge? Ce aş face?"

După convertire Anne Rice a scris trei cărţi până acum:
Christ The Lord: Out of Egypt (2005)
Christ The Lord: The Road to Cana (2008)
The Song Of The Seraphim - Angel Time (2009)

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Îţi mulţumesc pentru comentariul tău!